— door Sara

Yes to Body Positivity!!!

“If Pooh Bear can wear a crop top with no pants, so can I”. Dit is één van de quotes die mij doen lachen op een Body Positivity instagram account dat ik volg. De Body Positivity-beweging (als ik het zo mag noemen) is alomtegenwoordig en dat maakt mij eerlijk gezegd, helemaal blij!

In een vlaag van zinsverbijstering waarop ik wel eens de loze ambitie had om aan dat Gisèle Bundchen lichaam te beginnen werken, volgde ik enkele fitness en bikini-modellen op Instagram. Zoals zovelen hoopte ik gemotiveerd te geraken door de waanzinnige foto’s van ‘thigh gaps’, ‘sixpacks’ en eindeloze, ‘getonede’ ledematen. Als ik maar alle tips en tricks opvolgde zou ik net zo’n killerbody krijgen en de rest van mijn leven gelukkig zijn. Spoiler alert… het enige wat ik eraan overgehouden heb is een punthoofd, een gebroken teen en een diepgewortelde fitnessfobie. Sorry aan alle dames die zich letterlijk in het zweet werken, mijn likes gaan tegenwoordig uit naar soortgenoten die me laten lachen, inspireren en mij een blij gevoel geven.

En blijkbaar ben ik niet de enige. Steeds meer vrouwen hebben geen zin meer om zich te vergelijken met gefotoshopte mannenfantasieën en tonen zich trots hoe ze echt zijn; met vetrolletjes, rimpels, haren en cellulitis. Zelfs een gevestigde waarde als Victoria Secrets moet zich volledig heruitvinden want geen vrouw nog die zich in hun uitstraling herkent. Dan weet je van waar de wind tegenwoordig draait!

Verdenk ik nu elke mooie verschijning van uitsloverij en photoshop? Absoluut niet! Ik wil ook zeker geen oordeel vellen over de moedige vrouwen die wel hun bodygoals nastreven, ik hoop uit de grond van mijn hart dat het ze lukt! Zelf ken ik heel wat bloedmooie vrouwen, ik kan je met zekerheid vertellen dat ze met minstens evenveel onzekerheid en complexen kampen dan de ,objectief gezien, minder esthetisch bevoordeelde medemens. Wat er zo mooi is aan de BodyPositivity-trend, is dat het voor iedereen is. Het gaat over aanvaarding, over diversiteit, over zoveel meer dan mooi of lelijk.

Wat dit te maken heeft met Lightfalls Clinic? Heel erg veel! Blijkbaar is de drempel om een cosmedische clinic binnen te stappen voor sommige dames toch nog hoog. Reden? Velen denken dat wij streven naar wat in sociale media naar voor wordt gebracht als perfect; een rimpelloze, gladde kop, dikke lippen, hoge jukbeenderen en een kaarsrechte neus, laat staan dat er een pukkel of dubbele kin wordt getolereerd!

Maar niets is minder waar. Waar we wel naar streven is je goed te laten voelen in je vel. Dat je aan de buitenkant uitstraalt wat je vanbinnen voelt. Hoe ver je daarin gaat is jouw keuze. Never, ever zal iemand uit ons team jou meer behandelingen of ingrepen opdringen dan dat je zelf wenst. Hou je zelf van wat vollere lippen, staan we je graag met raad en daad bij. Maar we gaan er in geen geval vanuit dat iedereen met fijne lippen de clinic moet verlaten met een Kylie Jenner-exemplaar omdat dat nu hot and happening is. We gaan er ook niet vanuit dat we elke karakterkop moeten gladstrijken en elke zuurverdiende rimpel aan een intensieve behandeling toe is. Wordt je zelf gelukkig van een strak voorhoofd en een vlekkeloze huid dan ben je bij ons aan het juiste adres, maar weet ook dat onze visie op schoonheid breder is dan dat.

Zelf ben ik uitermate tevreden over mijn gladgelaserde lichaamsdelen maar hou jij van een okseltapijtje of une punani au naturel, dan ben ik de eerste om met pomponnen te zwaaien en toe te juichen ‘You Go Girl!’. Iedereen is anders en dat willen we vooral zo houden. Met andere woorden, je kan perfect achter de Body Positivity filosofie staan en toch esthetische behandelingen laten uitvoeren. Uiteindelijk komt het altijd neer op hetzelfde: je goed voelen in je vel zit voor 95% in je hoofd, met die andere 5% helpen we je graag verder, enkel en alleen als jij dat wenst!

Graag wil ik nog afsluiten met enkele ‘wijsheden’ waar ik vrolijk van word: “How to get a bikini Body? Put a bikini on your body.” “In case you forgot to remind yourself this morning… Your butt is perfect, your smile lights up the room, your mind is insanely cool. You are way more than enough. And you are doing an amazing job at life.” “The human body is 90 % water, so basically we’re just cucumbers with anxiety” “Perfect is boring, human is beautiful” “Whatever is good for your soul, do that!”

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online