— door Sara

Welcome to the jungle!

Door de bomen het bos zien

07.00u. Je staat voor de spiegel en plenst wat water in je gezicht. Je oogleden hebben zich met enige moeite geopend en onthullen een spiegelbeeld waar je niet meteen vrolijk van wordt. Het lijkt alsof er plots vlekken en lijntjes op je gezicht staan die er tot enige tijd geleden niet waren. En is er iets mis met de spiegel of wordt die kijklijn echt een kaakcurve? Je besluit de boel op te vrolijken met wat make-up want zonder kan je de laatste tijd echt niet meer de deur uit zonder dat mensen je vragen of je ziek bent. Toegegeven, het kalf is nog niet verdronken, maar het lijkt wel tijd om iets te ondernemen om niet plots ongevraagd een seniorenvoordeel aangeboden te krijgen op de bus . Zoals dat tegenwoordig gaat (en geheel terecht) gaan we eerst op zoek naar informatie bij Dr Google. En dan komt het, een eindeloze stroom aan behandelingen met moeilijke namen, nieuwe technieken, de meest innovatieve toestellen en producten en allemaal beloven ze je de eeuwige jeugd. Zelfs voor schoonheidsspecialisten, dermatologen en esthetisch geschoolde artsen is het soms moeilijk door de bomen het bos nog te zien.

Laat je niet misleiden door mooie slogans en gefotoshopte advertenties, je gezond verstand gebruiken is echt wel aan de orde als je afspraken gaat boeken. Of je ziet er (in het beste geval) exact hetzelfde uit als voor de behandelingen, enkel met een legere portemonnee. Heb je je laten behandelen door een onbekwaam persoon kan je niet alleen veel geld kwijt zijn, maar zo mismeesterd zijn dat je er wanhopig van wordt.

Vuistregels

Enkele vuistregels als je op zoek gaat naar huidbehandelingen die bij jou passen;  Behandelingen in schoonheidssalons zijn erg aangenaam en hebben ook heel wat voordelen voor je huid op vlak van hydratatie en zuiverheid, niemand is beter in het verwijderen van vervelende mee-eters. Ook voor lichte peelings kun je perfect terecht in een schoonheidssalon. Een goede schoonheidsspecialiste kan je een product aanraden dat bij je huid past (dit enkel als je geen noemenswaardige huidproblemen hebt!). Deze behandelingen mag je blijven herhalen, maar laat je niets wijs maken, een langetermijneffect op vlak van anti-aging hebben ze niet.  Als je toch een pechvogel met huidproblemen bent kan je het best terecht bij een dermatoloog. Met medicatie en de juiste producten kan er heel wat opgelost worden. Vaak zijn deze enkel op doktersvoorschrift te krijgen. Ook op vlak van allergiëen ben je hier aan het juiste adres. Voor de wellness-ervaring blijf je hier beter ver uit de buurt.  Wil je wel een zichtbare huidverjonging dan kon je tot voor enkele jaren enkel terecht bij een plastisch chirurg. Met een face-lift of zware dermabrasie bereik je natuurlijk de meest extreme resultaten. Bij een huidoverschot of heel diepe rimpels is dat vaak ook de beste oplossing. Toch is chirurgie heel vaak niet nodig, de neveneffecten en kostprijs zijn ook soms een reden om alternatieven te zoeken.  Sinds een aantal jaren is er de opkomst van cosmedische klinieken. Deze bieden het blok aan dat de ruimte tussen de schoonheidssalons en de plastisch chirurgen inneemt. De behandelingen bieden effectieve resultaten en gebeuren meestal onder verantwoordelijkheid van een dermatoloog of esthetisch arts, maar zijn minder invasief dan een chirurgische ingreep. Vaak wordt er gebruik gemaakt van apparatuur dat enkel gebruikt mag worden door goed geschoolde personen. Deze toestellen zal je nooit terugvinden in een schoonheidssalon (ook al beweren ze soms het tegendeel).

Kennis is macht!

 Als je éénmaal hebt uitgemaakt in welk segment je thuis hoort is het nog belangrijk om de juiste behandelaar te kiezen. De ‘juiste’ is diegene die je voldoende en genuanceerde informatie geeft, die geen verkoopspraatjes maakt om je onnodige behandelingen te laten ondergaan. Iemand waar je je goed bij voelt en duidelijk antwoord geeft op je vragen. Laat je enkel behandelen als je voldoende vertrouwen hebt. Kennis is macht! Dus maak je huiswerk alvorens je behandelingen te boeken. Ook bij Lightfalls Clinic kan je vrijblijvend terecht met al je vragen.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online