— door Laurine

Uw huid in de winter

In de winter heeft onze huid het hard te verduren: de vochtigheid in de lucht verandert, er is een ijzige wind, de huid wordt blootgesteld aan een wisseling tussen de koude buiten en de warmte binnen en dat zorgt er onder andere voor dat de huid er droger en doffer uitziet. Bovendien kan je last krijgen van een gevoelige en rode huid, zelfs zo erg dat je huid kan gaan jeuken en schilferen. Reden genoeg dus om je huid deze winter extra goed te verzorgen. Met deze 5 tips maak je jouw huid winterproof.

1. Stem je verzorging af op je huidtype, maar ook op het seizoen

Omdat de vetten die in de huid aanwezig zijn harder worden en de talgklieren minder talg afscheiden zal onze huid bij koud weer ruwer en droger aanvoelen. Om ervoor te zorgen dat de beschermlaag van de huid niet aangetast wordt door de koude is het aangeraden een vollere crème te gebruiken bij gevoelige huiden. Vette huidtypes zullen over het algemeen minder last hebben in de winter. Niet alleen onze huid zelf maar ook de kleine bloedvaatjes die zich onder de huid bevinden lijden onder de temperatuurschommelingen die we ervaren wanneer we ons van buiten naar binnen verplaatsen. Om couperose en andere huidaandoeningen te voorkomen is een aangepaste behandeling essentieel. Raadpleeg een huidspecialist om je huidtype te bepalen om zo de juiste verzorging voor uw huid te kiezen.

2. De juiste reiniger

Wanneer je een verkeerde gezichtsreiniger gebruikt kan dit uw huid uitdrogen omdat ze stoffen kunnen bevatten die de bovenste laag van uw huid ontvetten. Een uitdrogende reiniger in combinatie met het uitdrogende effect van het koude weer is heel nadelig voor de conditie van uw huid. Zorg dus voor een milde reiniger zonder parfum en alcohol.

3. Water

In de zomermaanden drinken we over het algemeen genoeg water. Maar het is van groot belang om dit tijdens de winterperiode ook te doen. Genoeg water drinken zorgt ervoor dat de huid minder gaat uitdrogen en voorkomt ineens ook huidproblemen zoals rimpels en couperose.

4. Vermijd hete douchen/baden

Opwarmen na een koude winterdag met een hete douche lijkt de ideale oplossing, maar voor de huid is dit schadelijk. Warm water lost namelijk de natuurlijke vetlaag en oliën van de huid op. Douchen in water met een temperatuur van meer dan 37° zorgt voor een droge, rode en jeukerige huid.

5. Vochtigheid

Zorg ervoor dat je huis vochtig genoeg is. De verwarming in je huis zorgt er voor dat de vochtigheidsgraad in je huis te laag ligt, waardoor je huid ook zal uitdrogen. Dit kan met een luchtbevochtiger maar ook luchtzuiverende planten of zelfs bakjes water in elke kamer zorgen voor meer vocht in de lucht en dus ook voor een betere huid.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online