— door Frederik

Tattoo verwijderen (Tattoo removal)

Alles wat je moet weten over tattoo verwijderen: kosten, methoden, nazorg,...

Een tattoo kan een prachtige vorm van zelfexpressie zijn, maar onze smaken, levensomstandigheden, interesses,... kunnen nu eenmaal veranderen. Of het nu gaat om een tattoo die niet meer past bij je stijl, een mislukt ontwerp, of gewoon de behoefte aan een schone lei, tattoo verwijdering met laser is een optie die steeds toegankelijker wordt. In deze blog gaan we dieper in op verschillende aspecten van tattoo verwijdering, van prijzen en methoden tot nazorg. 

Hoeveel kost het om een tattoo te verwijderen?

Een van de eerste vragen die mensen hebben, is vaak gerelateerd aan de kosten. Dus, i.p.v. deze blog te eindigen met de prijs, zullen we ermee starten. De prijs van tattoo verwijdering varieert afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de tattoo, de kleur, de locatie op het lichaam en de gebruikte verwijderingsmethode. Al baseren de meeste klinieken in België zich op de oppervlakte van de tattoo om een prijs per sessie te bepalen. Aangezien er verschillende aanbieders zijn, zowel in klinieken als in schoonheidssalons, tattoo-shops,... is het raadzaam om prijzen te vergelijken en een consultatie te plannen om je ervan te vergewissen dat er op een correcte manier zal behandeld worden. Met de beste apparatuur en kennis van zaken.

Is het pijnlijk?

In de wereld van moderne technologieën staat de pico laser symbool voor geavanceerde behandelingen, waarbij het streven naar minimaal ongemak centraal staat. Hoewel het ondergaan van deze behandeling niet per se synoniem is aan een plezierige ervaring, zijn er verschillende methoden en innovaties die bijdragen aan een zo comfortabel mogelijke sessie. Bij toonaangevende klinieken wordt bijvoorbeeld steevast geïnvesteerd in geavanceerde koeltechnologie, zoals het befaamde Zimmer 6-koeltoestel.

Dit koelsysteem speelt een cruciale rol in het minimaliseren van ongemak tijdens pico laserbehandelingen. Het apparaat zorgt voor een doeltreffende verdoving van de zenuwuiteinden die zich aan het oppervlak van de huid bevinden, waardoor de pijn aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor kunnen cliënten met meer gemak en vertrouwen de behandeling ondergaan, wetende dat hun comfort een prioriteit is. Je kan ook steeds vragen naar een sterk verdovende crème.  Indien je je behandeling in een kliniek laat doen, kan de arts je zeker verderhelpen.

Het belang van een medische setting en professionele behandelaars:

Het verwijderen van een tattoo is niet alleen een esthetische ingreep, maar ook een medische procedure. Het is essentieel dat de behandeling plaatsvindt in een medische, hygiëinsche setting, zoals een gespecialiseerde kliniek. En onder toezicht of door een erkende arts. Het gebruik van laserapparatuur en andere verwijderingsmethoden vereist een diepgaande kennis van de huidstructuur, inktsoorten en mogelijke complicaties. Daarom is het van groot belang dat de behandelaar goed opgeleid is en beschikt over de juiste certificeringen.

Een onjuist gebruik van laserapparatuur door onvoldoende opgeleide mensen kan ernstige gevolgen hebben. Dit kan variëren van onvoldoende verwijdering van de tattoo en onnodige huidbeschadiging tot ernstige complicaties zoals infecties en permanente littekenvorming. Om deze risico's te minimaliseren en de veiligheid van de patiënt te waarborgen, is het cruciaal om te kiezen voor een goed opgeleide en ervaren professional.

Kortom, het laten verwijderen van een tattoo moet altijd plaatsvinden onder toezicht van een gekwalificeerde professional in een medische setting.

Hoeveel sessies zijn er gemiddeld nodig voor tattoo-verwijdering?

Het aantal benodigde sessies voor het verwijderen van een tattoo hangt af van verschillende factoren zoals de grootte, diepte van de inkt, gebruikte kleuren en huidskleur, aanwzigheid van littekenweefsel,... Met PicoPlus 4-laser van Lutronic worden tattoos of doorgaans verwijderd in 4 tot 8 behandelingen. Dit is echter een gemiddelde en het aantal sessies kan wel variëren.

Hoe vaak moet ik terugkomen voor een laser-sessie?

Gemiddeld wordt er een interval van 6 -10 weken aangehouden tussen elke sessie. Al zijn er gevallen waar we nog betere resultaten zien als er 12 weken tussen elke sessie wordt gelaten. Op deze manier kan de huid herstellen en krijgt je lichaam voldoende tijd om de kleiner gemaakte inktpartikels af te voeren. Hiervoor worden je witte bloedcellen, immuunsysteem en lymfesysteem ingeschakeld. Geduldig blijven is vaak het moeilijkste aan het hele traject. 

Is sporten toegestaan na een verwijderingssessie met de tattoo-laser?

Het is aangewezen om de eerste 2 - 3 dagen nadien niet te sprten

Wat met de nazorg?

Na het verwijderen van de tattoo dien je de behandelde plaats af te schermen. Vermijd blootstelling aan zonlicht, zonnebank, of andere vormen van UV-straling. Thuis kun je de behandelde zone koelen met een ice-pack.

Na de behandeling is het aan te raden om driemaal daags Flamigel aan te brengen gedurende een week, of totdat de huid volledig hersteld is. Verder is het van essentieel belang om blootstelling aan de zon te minimaliseren en altijd een zonnecrème met een beschermingsfactor SPF 50 (minimaal) te dragen. 

Het is toegestaan om te douchen, maar let wat op met afdrogen. Vermijd het gebruik van zeep, lotions, parfum, en make-up op de behandelde zone. Gedurende minstens drie weken is het niet aan te raden om gebruik te maken van een sauna, zwembad, of jacuzzi.

Het is belangrijk om niet aan de behandelde huid te krabben en niet aan de velletjes te trekken. Het wordt aanbevolen om na de behandeling voldoende water te drinken, aangezien dit de eliminatie van de tattoo deeltjes kan bevorderen. Roken heeft een negatief effect op het herstelproces en dient te allen tijd vermeden te worden.

Mochten er blaasjes op de behandelde zone komen, gelieve deze te doorprikken met een steriele naald en het vocht te verwijderen. Indien je geen steriel naalden hebt, vraag er zeker naar in je kliniek.

Conclusie

Tattoo verwijdering is een persoonlijke beslissing die toch zorgvuldig moet worden overwogen. Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een duidelijk beeld van wat het allemaal inhoudt en kan je starten met je behandelingen. en we willen toch nog eens benadrukken om altijd een ervaren professional te contacteren voor een persoonlijk advies op maat en een realistische verwachting van de resultaten.

 

Een vrijblijvend advies kan je hier inplannen

 

Enkele resultaten

hier is de inkt weg en zie je enkel nog het eigen pigment dat geactiveerd werd door de laser

Na 3 sessie met de PicoPlus 4-laser van Lutronic

Geen woorden nodig

Meer voor-en na? Vraag er zeker naar in je kliniek

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online