— door Sara

Summertime

Hallelujah, summer has begun! Onze muts en wanten liggen al een tijdje te schimmelen onderaan in de kast en zwierig paraderen we in ons zomerjurkje langs overvolle terrasjes. De rosé vloeit rijkelijk en als we dan uiteindelijk – te laat- in bed kruipen, wordt ons verzorgingsritueel gereduceerd tot een halfslachtige poging tot tandenpoetsen. Toegegeven, dat laatste glas was er eentje te veel. Toch is het belangrijk dat we in de zomer onze huid ook zeer goed verzorgen, al was het maar om de mooie resultaten na de peelings in de winter langer te behouden.

What to do in summertime?

Uiteraard is UV-preventie topprioriteit. Het lijkt wel een eindeloze mantra en toch lopen er nog geregeld -excuse les mots- roze biggen rond op het strand, festivals en noem maar op. ‘Ik heb gesmeerd, maar blijkbaar niet genoeg’ kan gewoon geen excuus meer zijn. Het is van groot belang om voor het slapen gaan de huid goed te reinigen. UV-filters in zonnecrèmes bestaan namelijk vaak uit chemicaliën en aangezien de huid ’s nachts een veel grotere opnamecapaciteit heeft kunnen deze in de huid dringen. Het is dus erg aan te raden om chemicaliën en de polutie van de dag van je huid te wassen. Dit kan met een reinigingsmelk of gel, afhankelijk van je huidconditie. Dat de huid ’s nachts een grotere opnamecapaciteit heeft kan in je voordeel spelen door hoge concentraties aan anti-oxidanten en actieve ingrediënten op je huid aan te brengen voor het slapen gaan. Ideaal is een serum of nachtcrème waarin een hoge dosis aan vitamine A, B, E en C is verwerkt. Deze vitamines zijn noodzakelijk voor een gezonde huid, maar kunnen door daglicht afgebroken worden. Zelf ben ik nog het meeste fan van de ampullen waarin hoge concentraties actieve stoffen zitten, door de individuele verpakkingen kan het product niet oxideren. Indien gewenst kan je nog afwerken met een serum of nachtcrème. Gerichte producten hebben zoiezo een beter resultaat dan een all-in-one product.

Een stapje verder

Als je echt wil stralen met een prachtige huid is er nog meer dat je kan doen in de zomer. Met een professionele ‘packing’-behandeling wordt de huid in topconditie gebracht door het inmasseren van anti-oxidanten en andere actieve stoffen (afhankelijk van de noden van je huid). In combinatie met LED-therapie worden celstimulatie-processen in gang gezet, een lumineuze, stralende huid is het resultaat. Eventueel kunnen lichte peelings ook uitgevoerd worden in de zomer, mits een uiterst strikt UV-preventie-regime. Omdat sterkere peelings (zoals bv glycolzuur, TCA en Retinol peels) de huid kwetsbaarder maken voor UV, zijn deze af te raden in de zomer. De kans op pigmentverschuivingen door blootstelling aan direct zonlicht is te groot. De leopard-print is al een tijdje uit de mode en al zeker op je gezicht.

Skinboosters

Wie met de ultieme Hollywood-glow wil uitpakken, en dit op langere termijn, kan opteren voor skinboosters. Skinboosters hebben op zeer korte tijd de wereld veroverd, niet in het minst omdat het geen ‘te mooi om waar te zijn’-verhaal is, de resultaten zijn fenomenaal. Bovendien is deze behandeling perfect veilig om in de zomer te laten uitvoeren.

Wat zijn skinboosters?

Skinboosters zijn een vorm van ‘filler-behandeling’, en wie al steigert bij het woord, blijf rustig even zitten; skinboosters zijn niet het soort filler die je een ‘duck-face’ of ‘cat-face’ kunnen bezorgen. Het is een zachte filler op basis van hyaluronzuur, een molecule die al van nature in je huid zit. Hyaluron heeft de eigenschap water aan te trekken, tot 200 keer zijn eigen volume! Dit geeft je huid een enorme boost aan hydratatie, stevigheid en helderheid. Het verschil met een klassieke, harde filler is dat deze niet zoveel volume geeft.

Voor wie zijn skinboosters?

Letterlijk iedereen, jong en oud, kan een enorme verbetering zien van de huidtextuur en helderheid na het injecteren van skinboosters. De allerbeste resultaten zijn te zien bij mensen met een droge, futloze, vlekkerige en licht verouderde huid. Ook grote poriën lijken opvallend kleiner.

Hoe werkt een behandeling met skinboosters?

Deze behandeling moet steeds door een ervaren arts worden uitgevoerd, het blijft tenslotte een filler-behandeling. Met micro-injecties wordt de skinbooster in de huid gebracht op plaatsen door de arts bepaald (in samenspraak met de patiënt). Hoofdzakelijk worden gelaat en hals behandeld. Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om de behandeling maandelijks te doen de eerste 3 maanden. Daarna kan de behandeling halfjaarlijks herhaald worden. Op deze manier wordt eveneens een optimale aanmaak van collageen bereikt. Omdat hyaluron een molecule is dat door het lichaam wordt afgebroken, is het resultaat tijdelijk. Gemiddeld blijft het resultaat 6 maanden tot een jaar zichtbaar. Een behandeling met skinboosters is onschadelijk voor de gezondheid, integendeel zelfs, je huid haalt er heel wat voordelen uit. Na een behandeling kan er soms een blauw plekje of een lichte zwelling zijn, maar deze verdwijnen snel.

Wilt U graag meer informatie over je cosmeticagebruik, de packing-behandelingen of de skinboosters? Bij Lightfalls Clinic ontvangen we je deze zomer met open armen!

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online