— door Chris

Skinboosters, ins & outs

In de voortdurende zoektocht naar een jeugdige en stralende huid, blijven skinboosters een veel gevraagde behandeling. Sterker nog, de vraag neemt alleen maar toe. Maar wat zijn skinboosters nu precies, en hoe verschillen ze van fillers? We ontrafelen hier graag de wereld van skinboosters, bekijken de verschillende soorten, bespreken we wat je kunt verwachten, vergelijken we ze met fillers, en delen we tips , prijzen,...

Wat zijn skinboosters?

Skinboosters zijn injecteerbare behandelingen met hyaluronzuur, een natuurlijke stof in ons lichaam die zorgt voor hydratatie en volume. In tegenstelling tot fillers, concentreren skinboosters zich vooral op het verbeteren van de algehele hydratatie en textuur van de huid.

Populaire merken zoals Restylane Skinboosters, Juvederm Volite, Belotero Hydro, Teoxane Redensity I,... bieden verschillende opties. Welk merk je kiest, hangt af van individuele voorkeuren, welk huidtype je hebt en uiteraard het advies van je esthetisch arts.

Wat kan je verwachten?

Een typische skinbooster-behandeling begint met een grondige huidevaluatie en bespreking van je persoonlijke doelen. Na een reiniging wordt de skinbooster met heel fijne naald ingebracht. Hoewel de behandeling doorgaans niet pijnlijk is, kun je na de injecties lichte roodheid of wat zwelling ervaren, die de dag zelf, op daags nadien, zal afnemen.

Direct na de behandeling zie je mogelijk al verbeterde hydratatie en glow, maar het volledige resultaat ozie je pas in de weken na de behandeling.

Onderhoud en Duurzaamheid

Een van de voordelen van skinboosters is hun langdurige resultaat. Al heb je in de opstart fase eerst een paar sessies nodig (2-3) Onderhoud kan variëren, maar velen kiezen voor een 6-maandelijkse of jaarlijkse touch-ups om de resultaten te behouden. Een goede huidverzorgingsroutine, inclusief hydraterende producten en zonbescherming, zijn essentieel om de resultaten te optimaliseren.

Wat is het verschil met fillers?

Hoewel zowel skinboosters als fillers hyaluronzuur bevatten, verschillen ze in toepassing. Fillers richten zich op het aanvullen van volume in specifieke gebieden, terwijl skinboosters de algehele huidkwaliteit verbeteren door hydratatie te bevorderen.

En hoe zit het met de prijs?

De kosten voor skinboosters variëren afhankelijk van factoren zoals de gebruikte merken en aantal sessies.  Over het algemeen kunnen de prijzen variëren van €250 tot €600 per sessie. Het is belangrijk om te onthouden dat meerdere sessies nodig kunnen zijn voor optimale resultaten.

 

In conclusie bieden skinboosters een veelzijdige benadering van huidverjonging door hydratatie te verbeteren en de algehele huidtextuur te verfijnen. Voor een natuurlijke glans en jeugdige uitstraling kunnen skinboosters een effectieve keuze zijn. Raadpleeg altijd een esthetisch arts of huidexpert(e) voor je een esthetische behandeling overweegt.

 

 

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online