Terug naar overzicht

Plasmalift

‘Weg met kraaienpootjes en donkere kringen, met oogcrème X smelten ze als sneeuw voor de zon’ of ‘Zie er nu eindelijk uit zoals je je voelt, uitgeslapen en fit’. Il faut le dire, ik liet me met plezier verleiden door deze mooie slogans. In licht nerveuze pas snelde ik naar de winkel of apotheker want als hét wondermiddel was uitgevonden wilde ik er als de kippen bij zijn. Weer thuis scheurde ik in recordtempo de verpakking open en begon ik als een bezetene te smeren. Het hoeft geen uitleg dat ik ‘skincare-gewijs’ enige desillusies rijker ben geworden. Enkele jaren later en wijzer (lees; meer gerimpeld) sta ik heel wat sceptischer tegenover deze veelbelovende zogenaamde wondermiddelen. Een oogcrème zal je wel wat voordelen naar hydratatie opleveren maar mirakels moet je er absoluut niet van verwachten. Wil dat nu zeggen dat je of als de bliksem naar de plastisch chirurg moet rennen of alles maar moet laten gebeuren en de overtollige huid rond de ogen liefdevol moet omarmen? Euh, don’t think so… Gelukkig is er de Plasmalift. Deze ‘soft-chirurgische oogcorrectie’ wint de laatste jaren enorm aan populariteit en dat is te begrijpen want deze ingreep is minimaal invasief met werkelijk verbluffende (én zeer natuurlijke) resultaten.

Hoe werkt de plasmalift?

Tijdens deze behandeling wordt uw huid op kleine schaal behandeld met plasma. Een plasma-pen (er zijn al heel wat merken op de markt, de meest professionele die gebruikt wordt door medici is de Plexr) zorgt ervoor dat geladen plasma-energie (geïoniseerd gas) via hele kleine pulsen puntsgewijs op de huid inwerkt. Uit de pen komt een soort bliksemschichtje, wanneer de huid in aanraking komt met deze lichtflits, trekken de huidvezels samen en wordt de verouderde huid als het ware verdampt. Daardoor krijgt u onmiddellijk een liftend effect. Er wordt een serie van gerichte aanrakingen uitgevoerd en zo creëert men een gebied waar de huid gelift en stevig is. Omdat de huid ‘beschadigd’ wordt, wordt de aanmaak van collageen en elastine enorm gestimuleerd zodat een resultaat voor langere tijd blijft. Dankzij deze techniek kan er met veel precisie gewerkt worden op bepaalde probleemzones zonder dat er scalpels, hechtingen en naalden aan te pas komen. De plasma-lift kan op verschillende zones waar sprake is van huidverslapping toegepast worden, de beste resultaten worden behaald op boven- en onderoogleden en de naso-labiale plooi. Afhankelijk van de indicaties worden 1 à 2 (max 3) behandelingen geadviseerd met telkens een tussenperiode van 8 à 12 weken. De plasmalift moet worden uitgevoerd door een erkend esthetisch arts of dermatoloog, al zijn er heel wat schoonheidssalons die deze behandeling ook aanbieden. De vraag is of de opleiding en apparatuur hier aan de standaarden voldoet die je voor jezelf wilt. Informeer je heel goed op voorhand want ondanks dat het een minimaal invasieve ingreep is kan er toch heel wat misgaan met lelijke littekens als gevolg.

Wat mag je verwachten?

Voor de behandeling wordt er verdovende crème aangebracht waardoor de plasmalift pijnloos is. De duurtijd hangt af van de te behandelen zone, gemiddeld duurt het 30 minuten voor beide ogen en 30 minuten voor de naso-labiale plooien. Een volledige hals of décolleté neemt logischerwijs wat meer tijd in beslag. De ‘downtime’ (de lengte van de herstelperiode) van een plasmalift bedraagt ongeveer een week. Door de behandeling ontstaan minuscule korstjes in het behandelde gebied, die ongeveer 5-7 dagen blijven zitten. De zone kan een beetje gaan zwellen. Deze zwelling is meestal na 2 of 3 dagen weer verdwenen. Wanneer de korstjes loslaten, komt hier de vernieuwde huid onder tevoorschijn. Deze zal tot maximaal 3 maanden na de behandeling nog wat rood kunnen zijn, maar vaak is dit veel eerder al verdwenen. De roodheid kan je na enkele dagen al goed camoufleren met make-up. Omdat je nieuwe, roze huidje zo teer is als dat van een pasgeboren baby is het van primordiaal belang dat je dit goed beschermt. En dan bedoel ik niet een dagcrème met SPF smeren maar een SPF50+ royaal aanbrengen gedurende de eerste maanden. Er zijn al heel wat goede SPF’s te koop die geen witte laag achterlaten en waarmee je zo de deur uit kunt zonder dat je eruit ziet als een glimmende kerstbal. Een degelijke littekencrème om het herstel te bevorderen is ook geen overbodige luxe. Doe je dit niet kan je op de behandelde zone pigmentverschuivingen en zelfs diepere rimpels krijgen. Als je je wel houdt aan de nazorg-voorschriften zal je een duidelijk verjongde, frisse huid zien. Het resultaat is individueel verschillend en hangt voor een groot deel af van je levensstijl. Als je je huid goed verzorgt kan je tot 3 jaar van de effecten van je plasmalift genieten. Uiteindelijk is niets voor altijd, ook een chirurgische oogcorrectie moet je na 5 à 10 jaar herhalen. Hoe weet je nu of je best een chirurgische of non-chirurgische ooglidcorrectie laat uitvoeren? Even kort door de bocht, de plasmalift is voor jou geschikt als je een beetje huidoverschot hebt. Bij een groter huidoverschot is de chirurgische ooglift meer aangewezen. Met de plasmalift kan je ook geen vetophoping onder de ogen wegnemen. Deze behandeling is dan wel weer uiterst geschikt als je snijden nog een brug te ver vindt of bang bent van een chirurgische ingreep. Hou ook rekening met enkele contra-indicaties voor de plasmalift zoals zwangerschap, actieve acné, diabetes, bepaalde medicatie,… Kom langs bij Lightfalls Clinic voor een duidelijk en persoonlijk advies over plasmalift. Deze behandeling wordt bij ons steeds uitgevoerd door een ervaren arts met hoogwaardig materiaal (Plexr).