โ€” door Sara

Peedling by Sara O.

How it all began...

Het moet een 30-tal jaar geleden zijn, ik was toen 6 en al helemaal in de ban van zalfjes, crèmes, flesjes en potjes. Met mama naar Ici Paris gaan was een feest want dan werd mijn collectie steevast uitgebreid met enkele staaltjes die slechts in uitzonderlijke gevallen, en zeer weloverwogen geconsumeerd mochten worden. 10 jaar later gingen ook mijn zuurverdiende centen van vakantiejobs en het grootste deel van mijn zakgeld integraal naar de cosmetica-industrie. Uitrekenen hoeveel (tien)duizenden euro’s ik eraan besteed heb doe ik bewust niet, het besef dat ik in de plaats enkele tijdloze designstukken in mijn huis had staan, zou me meteen een fronsrimpel opleveren. Doen we dus niet… Anno 2019 kan ik stellen dat mijn liefde voor cosmetica (en alle rituelen die erbij horen) niet alleen staande heeft gehouden, ze is onvoorwaardelijk geworden. Ik word oprecht dolgelukkig van mijn bad-peeling-scrub-masker-smeer en makeup-sessies. Niets is meer ontspannend na een drukke of vermoeiende dag. Zelfs op avonden dat de alcohol rijkelijk heeft gevloeid en ik (bij wijze van spreken๐Ÿ˜‰) niet meer weet hoe ik ben thuis geraakt, mijn huid zal altijd netjes gereinigd en voorzien zijn van de nodige serums en crèmes alvorens ik mij in bed stort.

Going pro...

Ik heb intussen van mijn passie mijn beroep kunnen maken (oh ja, cliché, cliché) en heb mij op regelmatige basis verdiept en bijgeschoold in de huid, wat mij betreft veruit het mooiste onderdeel van ons lichaam. Of je nu een te grote neus, scheve oren of rare kin hebt, als je huid er gezond uitziet straal je sowieso. Ik heb al heel wat huidjes behandeld, gelaserd, gepeeld en gemicroneedled met soms matige, maar heel vaak prachtige resultaten. Voor een huid die duidelijke indicaties vertoont zoals hyperpigmentatie, acné, littekens en dergelijke zijn er zeer specifieke behandelingen. Vaak is de vraag van de klant iets minder afgelijnd. De meest gehoorde ‘klachten’ tijdens intake-gesprekken zijn dan ook: ‘zonder make-up zie ik er ziek uit’, ‘mensen vragen me altijd of ik moe ben’, ‘mijn huid ziet er zo dof en kleurloos uit’,… Dat is zonde want als er geen medische redenen zijn, is een stralende huid perfect maakbaar zonder dat je over de make-up skills van een pro moet beschikken.

In heel wat gevallen bieden zowel peeling als microneedling bevredigende resultaten. Peeling heeft enorme voordelen naar celvernieuwing toe waardoor er na een behandeling een ‘nieuw’ huidje tevoorschijn komt. Microneedling speelt dan weer goed in op de collageenproductie. Vaak combineren we dan ook deze behandelingen om tot een goed resultaat te komen.

Een tweede punt dat er tijdens intake-gesprekken telkens naar boven komt is de ‘down-time’. Mensen willen er heel graag goed uitzien, maar ervoor afzien is een ander paar mouwen. Vervellen na een peeling of roodheid en zwelling na microneedling vindt echt niemand leuk. Het komt ook nooit gelegen in onze professionele en sociale agenda. Ondanks dat er ergens een waarheid schuilt in het gezegde ‘No Pain, No Gain’ wilde ik ook hiervoor een oplossing bieden voor onze (terecht!) veeleisende klant. En dus ben ik beginnen experimenteren. Uiteraard eerst op mezelf!

Peedling

Zo heb ik dan uiteindelijk na enige omwegen een behandeling ontwikkeld waar ik zelf uiterst enthousiast over ben. ‘PEEDLING’, het woord zegt het zelf, een combinatie tussen peeling en needling. Hoewel ik genetisch gezegend ben met een redelijk goede huid kreeg ik al na 1 behandeling complimenten uit verschillende hoeken. Zelfs mijn wederhelft, die nota bene niet had gezien dat ik van lang haar naar carré was gegaan (!), merkte mijn stralende huid plots op. Dit enthousiasme wilde ik natuurlijk delen met enkele vrijwillige proefkonijnen en trouwe klanten. Het resultaat was letterlijk bij iedereen verbluffend!

Even een woordje uitleg bij wat de behandeling inhoudt: eigenlijk komt het erop neer dat er een zachte peeling in de bovenste huidlaag wordt ingeneedled. Veel mensen schrikken als ze dit horen en verwachten een erg invasieve behandeling, maar dit is niet het geval (ondanks dat ze toch doeltreffend is!) Alles staat of valt bij de keuze van de peeling en de diepte waarop wordt geneedled. Na deze behandeling wordt de huid nog afgewerkt met hyaluronzuur. Er werd reeds meermaals bewezen dat een zuur niet agressief moet zijn of dat je heel diep moet gaan met de microneedling voor een goed resultaat. Integendeel zelfs!

Wat mag je verwachten na een Peedling? De dag van de behandeling en in sommige gevallen de dag erna is de huid rozig en voelt ze strak aan. Maar het resultaat is daags na behandeling meteen zichtbaar; glowy, jeugdig en strak. Je straalt echt letterlijk, alsof die instagramfilter werkelijkheid is geworden. Ik hoor geregeld dames die dolblij zijn dat ze voor de eerste keer in jaren zonder make up de deur zijn uit geweest. En daar wordt ik dan natuurlijk weer heel gelukkig van! Op korte termijn levert Peedling dus meteen zichtbaar resultaat, maar ook op langere termijn biedt deze behandeling tal van voordelen omdat je de collageenproductie een enorme boost geeft. Als iets té mooi klinkt om waar te zijn dan is het dat waarschijnlijk ook. Maw al je huidproblemen gaan niet meteen opgelost worden met deze behandeling en ze vervangt al zeker geen face-lift. Maar als je je huid wat nieuw leven wil inblazen en er stralend wil uitzien, dan is dit absoluut een ‘go to behandeling’. En als je je nu afvraagt of dat allemaal zomaar kan, deze behandelingen worden steeds uitgevoerd in een medische omgeving onder verantwoordelijkheid van een ervaren arts.

Peedling peedling peedling

Hoe enthousiast mijn proefkonijnen waren over het resultaat van de behandeling, zo sceptisch stonden ze tegenover zijn naam. ‘Peedling’, het bekt inderdaad een beetje lullig. Ik gebruikte de term ‘peedling’ in begin enkel als werknaam, in de hoop dat mijn brein met iets superorigineels op de proppen kwam, maar helaas. Geen enkel ander woord dekt de lading zo goed als ‘Peedling’. Het helpt als je het een aantal keer achter elkaar herhaalt. It kinda grows on you ๐Ÿ˜‰ Je kan het ook als werkwoord gebruiken: Ik peedle (fonetisch wordt dat dan ‘piedel’) Jij peedlet (piedelt) Wij peedlen (piedelen) Geef toe, hier wordt je toch meteen vrolijk van! Ben je benieuwd? Kom alles ontdekken over Peedling @ Lightfalls Clinic.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online