— door Frederik

Morpheus 8: Ontdek de kracht van radiofrequentie en microneedling

In de snel evoluerende wereld van esthetische behandelingen zijn er voortdurend innovaties die de weg banen naar een jeugdiger en gezonder uiterlijk. Eén van de meest populaire behandelingen van dit moment is Morpheus 8. Dit geavanceerde systeem combineert radiofrequentie en microneedling om indrukwekkende resultaten te bereiken. We graag wat dieper in op wat Morpheus 8 is, hoe het werkt en wat je kunt verwachten van deze baanbrekende behandeling.

Wat is Morpheus 8?

Morpheus 8 is een niet-invasieve behandeling die de nieuwste technologieën in radiofrequentie en microneedling combineert. Dit apparaat richt zich op huidproblemen zoals rimpels, acne littekens, hyperpigmentatie en verslapte huid. De behandeling is geschikt voor alle huidtypes en kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals het gezicht, de hals, het decolleté enz

Hoe werkt het?

Morpheus 8 maakt gebruik van twee belangrijke technologieën:

  • Radiofrequentie: Dit deel van de behandeling maakt gebruik van gecontroleerde warmte om de aanmaak van collageen en elastine in de huid te stimuleren. Collageen en elastine zijn cruciaal voor een jeugdige en stevige huid. Studies hebben ook aangetoond dat radiofrequentiebehandelingen significante verbeteringen kunnen opleveren in de huidelasticiteit en rimpeldiepte.

  • Microneedling: Morpheus 8 combineert radiofrequentie met minuscule, steriele naalden die in de huid worden ingebracht. Deze micronaaldjes creëren microscopisch kleine wondjes in de huid, waardoor het natuurlijke genezingsproces wordt gestimuleerd. Eerder onderzoek heeft reeds de effectiviteit van microneedling bevestigd bij het verbeteren van littekens en het bevorderen van huidverjonging.

Het samenspel van radiofrequentie en microneedling zorgt voor een diepgaande huidvernieuwing en verstrakking, waarbij de behandeling op maat kan worden afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

Wat mag je verwachten?

  1. Verbeterde huidtextuur: Morpheus 8 vermindert fijne lijntjes, rimpels en ongelijkmatigheden in de huid, waardoor de huid gladder en zachter aanvoelt.

  2. Huidverstrakking: Door de stimulatie van collageen en elastine wordt de huid steviger en krijgt ze een jeugdiger uitstraling.

  3. Vermindering van acne littekens: De combinatie van microneedling en radiofrequentie helpt bij het vervagen van acne littekens, waardoor de huid egaler wordt.

  4. Verheldering van hyperpigmentatie: Pigmentvlekken en zonneschade kunnen verminderen na Morpheus 8 behandelingen, waardoor de huid er helderder en egaler uitziet.

  5. Minimale hersteltijd: Morpheus 8 heeft doorgaans een relatief korte hersteltijd, wat betekent dat patiënten snel hun dagelijkse activiteiten kunnen hervatten.

Het aantal benodigde sessies kan variëren afhankelijk van de individuele behoeften, maar veel patiënten zien al na één behandeling verbeteringen. Over het algemeen is Morpheus 8 een veelbelovende behandeling voor diegenen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische optie voor huidverjonging.

De resultaten kunnen verbluffend zijn, waardoor patiënten een jeugdiger en gezonder uiterlijk kunnen bereiken zonder de noodzaak van invasieve chirurgie. Als je interesse hebt in deze behandeling, raadpleeg dan een van onze experten om te bepalen of Morpheus 8 geschikt is voor jouw individuele behoeften en verwachtingen.

 

 

bronnen:

- Gold, M. H., et al. 2017. Radiofrequency: An Update on Latest Innovations. J Clin Aesthet Dermatol, 10(3), 45-47

- Fabbrocini, G., et al. 2014. Percutaneous collagen induction: an effective and safe treatment for post-acne scarring in different skin phototypes. J Dermatolog Treat, 25(2), 147-152

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online