— door Sara

Leve de mooie man!

Een knappe jongedame die hartstochtelijk verliefd wordt op een lelijk monster, het romantische idee achter de film ‘Beauty and the beast’. Heel mooi in een sprookje, maar in de realiteit zien we vaak dat er aan de arm van een oogverblindende vrouw geen viezige trol bungelt, maar een al even esthetisch verantwoord mannelijk exemplaar. Er is de laatste 20 jaar een enorme evolutie geweest in de bewustwording van mannen en hun uiterlijk. Vaak zijn ze even ijdel als hun vrouwelijke wederhelft, maar komen ze er minder makkelijk voor uit. Maar ook dat laatste taboe wordt stilaan bespreekbaar. En gelukkig maar, want ook voor mannen bestaan er tal van mogelijkheden om de natuur een handje te helpen. Tenslotte heeft niet iedereen bij zijn geboorte de genetische loterij gewonnen. Veruit de meest gevraagde ingrepen bij mannen zijn de ooglid- en neuscorrecties (resp. Blepharoplastie en Rhinoplastie). Op de derde plaats staan de minder invasieve injecteerbare behandelingen, met name de spierontspannende en rimpelvullende injecties. Liposuctie, borstreductie (Gynaecomastie) en laserontharing zijn ook erg in trek bij de masculiene bevolking.

Spierontspannende injecties

De fronsrimpel die ons vaak een boze of vermoeide uitdrukking geeft is bij mannen vaak nog meer uitgesproken dan bij vrouwen. Een simpele injectie met een spierontspannend middel (of botox in de volksmond, maar dat is eigenlijk een merknaam) kan hier een wereld van verschil maken. Zelfs de meest stoere man gaat er beter uitzien zonder een minder mannelijk gezicht te hebben. De spierontspannende injecties zijn ook erg populair bij zakenmannen of mannen met een stresserende job. Eens de veertig nadert zijn de effecten van stress, een hectisch leven of slaaptekort goed af te lezen in de gelaatsrimpels. Enkele strategisch geplaatste prikjes geven instant een meer ontspannen en uitgeruste indruk. Deze injecties kunnen ook worden toegediend op andere plaatsen zoals oksels en handpalmen, dit om overmatig zweten tegen te gaan. Een behandeling die heel wat mensen een betere levenskwaliteit geeft. De kostprijs van de spierontspannende injecties hangt af van de te behandelen zone(s). Het product dat geïnjecteerd wordt, wordt volledig afgebroken door het eigen lichaam. Eventuele neveneffecten komen niet vaak voor en zijn van tijdelijke aard.

(Rimpel) vullende injecties

Ouder worden gaat vaak gepaard met volumeverlies. Er is verlies aan stevigheid en er ontstaan rimpels. De oorzaak hiervan is niet dat ‘de huid groter wordt’ maar wel onderhuids volumeverlies. Bot slinkt langzaam weg en ook het vet in het gelaat vermindert. Daardoor gaat je huid op sommige plaatsen hangen en rimpelen. Een gezonde levensstijl (UV-preventie, niet roken, sporten en gezonde voeding) kan dit proces vertragen, maar uiteindelijk ontsnapt niemand eraan. Ouder worden is een natuurlijk proces. Gelukkig kunnen we de uiterlijke tekenen tegenwoordig goed opvangen. Zowel bij mannen als vrouwen. Rimpelvullende injecties op basis van bv. Hyaluronzuur kunnen dit volumeverlies compenseren. De kunst is uiteraard om het er zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien. Iemand van 50 moet er geen 25 uitzien want dat is ronduit griezelig. Persoonlijk is mijn mening: als je ziet dat er iets geïnjecteerd werd, is het niet goed gedaan. Fillers moeten door een zeer ervaren arts worden geïnjecteerd. Dit mag nooit bandwerk zijn, elk gezicht verschilt anatomisch van elkaar en moet anders behandeld worden. Een vaak toegepaste fillerbehandeling bij mannen is de ‘traangootfiller’. Volumeverlies onder de ogen veroorzaakt vaak een vermoeide, ongelukkige blik. Door toevoeging van een klein beetje hyaluronzuur wordt dit meteen weggewerkt. Tegenwoordig kunnen ook prachtige resultaten behaald worden met fillers ter hoogte van de kaaklijn. Niet elke man is gezegend met een brede kaaklijn zoals Brad Pitt, in één enkele, pijnloze behandeling kan eenzelfde resultaat verkregen worden zonder permanente implantaten te moeten steken. De kostprijs van een fillerbehandeling wordt grotendeels bepaald door de hoeveelheid product dat wordt geïnjecteerd. Vaak zie je met 1 à 2 ml al een opmerkelijk verschil, hier hangt een prijskaartje aan van 350 à 800 euro.

Andere mogelijkheden

Chemische peelings en microneedling zijn eveneens goede manieren om de veroudering van de huid optimaal te laten verlopen. Ze stimuleren de aanmaak van collageen en hebben tal van andere voordelen: een meer egale huid, fijnere poriën, minder onzuiverheden. Elke huid heeft hier baat bij, ongeacht je nu man of vrouw bent. Een mannenhuid (die iets dikker is) kan zelfs vaker een peeling gebruiken omdat deze gevoeliger is voor acné en mee-eters. En werkelijk niemand kan blij worden van een zwarte puntjes-neus, zelfs de meest robuuste bink niet.

Laserontharing

Een zeer effectieve en veelgevraagde behandeling bij mannen is de definitieve laserontharing van rug en schouders. In 6 tot 10 sessies wordt de haargroei tot 98% permanent gereduceerd. In termen van ‘waar krijgen voor je geld’ is deze behandeling echt wel een topper want geef toe, niemand wordt er vrolijk van als je een romantisch moment moet onderbreken omdat je vingers vastgeraakt zijn in zijn krullerig rugtapijtje. Nog een pluspunt, de laserontharing is nagenoeg pijnloos. Zelfs mannen (waarvan bewezen is dat ze aan lagere pijngrens hebben omdat ze neurologisch anders in elkaar zitten) ervaren de laserbehandeling als niet pijnlijk en soms zelfs aangenaam. Andere populaire zones voor laserontharing zijn buik en/of borstkas, neusbrug en baardlijn. Willen we nu dat de agenda van onze eega bulkt van de schoonheidsbehandelingen, absoluut niet! Maar de juiste behandeling van tijd tot tijd kan bijdragen tot een optimale veroudering. En maakt niet elk vrouwenhart een vreugdedansje bij de aanblik van een getrimde, zelfzekere, knappe man? Het mijne in ieder geval wel!

Dat mannen de weg naar de cosmetisch arts hebben gevonden wil nog niet zeggen dat ze het van de daken willen schreeuwen of er een ware uitstap van willen maken. Vaak willen ze wel ‘iets doen’ op vlak van anti-aging maar weten ze niet goed wat of welke mogelijkheden er zijn. De besproken behandelingen zijn slechts een greep uit het aanbod bij Lightfalls Ckinic. Bij ons kan je terecht voor professioneel advies en een discrete, doelgerichte aanpak. Maak nu je afspraak voor een gratis analyse.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online