— door Laurine

Laserontharing: wat je moet weten

Laserontharing is de ideale oplossing als je voorgoed van ongewenste haartjes afwilt. Na enkele behandelingen is 75-90% van de haartjes verdwenen. Er bestaan verschillende lasertechnieken, maar bij Lightfalls Cosmedic Clinic wordt gebruik gemaakt van de SHR techniek. Het grote voordeel hiervan: grote effectiviteit bij een vrijwel pijnloze behandeling. Uiteraard is het belangrijk enkele dingen van tevoren te weten vooraleer je de stap naar laserontharing maakt, hieronder vind je veelgestelde vragen en hun antwoord.

1. Doet laserontharing pijn?

De meestgestelde vraag over vrijwel elke behandeling: is het pijnloos? Bij laserontharing is dit een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat dit van persoon tot persoon afhangt. Bij de meesten wordt de behandeling ervaren als een prikkend gevoel en sommige zones zijn gevoeliger dan andere. Een duidelijk antwoord kan hier dus niet op worden gegeven, maar omdat bij Lightfalls Cosmedic Clinic gebruik gemaakt wordt van de Soprano ICE laser kunnen we spreken van een vrijwel pijnloze behandeling. Deze laser maakt namelijk gebruik van de 'ICE technologie' die de huid afkoelt zodanig dat het als minder pijnlijk wordt ervaren tijdens de behandeling.

2. Is de laserbehandeling veilig?

De technologie van de laser is in meerdere klinische studies bewezen als de veiligste methode van laserontharing voor alle huidtypes.

3. Hoe werkt laserontharing met de SHR technologie?

Super Hair Removal (SHR) gaat de dermis geleidelijk verwarmen tot een temperatuur die effectief is om "schade" aan de haarzakjes toe te brengen en groei te stoppen. Maar schade aan het omringende weefsel wordt op deze manier vermeden. Deze laserbehandeling hanteert de “sweeping In-motion™” techniek. Dit wil zeggen dat de applicator herhaaldelijk over het te behandelen gebied beweegt wat zorgt voor volledige dekking. Om brandwonden en pijn te vermijden is er de ICE™ technologie die de huid afkoelt.

4. Is laserontharing mogelijk tijdens de zomer?

De behandeling kan op elk moment van het jaar uitgevoerd worden, dus ook tijdens de zomermaanden. Een week voor en een week na de behandeling wordt wel afgeraden om met het behandelde gebied in de zon te komen.

5. Hoeveel sessies zijn doorgaans nodig om resultaten te zien?

Afhankelijk van uw huid- en haartype zijn gemiddeld 6-8 sessies nodig om volledig verlost te zijn van uw ongewenste haartjes. Tussen elke sessie wordt enkele weken gewacht.

6. Hoe lang duurt 1 sessie?

De behandeltijd varieert per zone. Zo duurt het voor de bovenlip slechts enkele seconden, en voor de volledige rug +/- 10 min.

7. Wat kan ik verwachten na een behandelsessie?

Na de behandeling kan het gebied dat gelaserd werd iets roder zien dan gewoonlijk. Ongeveer 10 dagen na de 1e behandelsessie beginnen haartjes spontaan uit te vallen. Tussen verschillende behandelsessies mag u zich scheren, maar niet waxen of harsen.

8. Is laserontharing definitief?

Bij Lightfalls Clinic raden wij aan om 1 x per jaar een onderhoudsbehandeling te plannen om ervoor te zorgen dat de haartjes zeker wegblijven. Een garantie dat élk haartje voorgoed wegblijft is helaas onmogelijk.

9. Welke zones zijn mogelijk voor permanente ontharing?

Elke denkbare plek op het lichaam waar haar groeit kan gelaserd worden. Denk maar aan: bikinilijn, bovenlip, benen, oksels, wenkbrauwen,… Maar ook bij mannen kan elke zone behandeld worden: rug, borst, benen, oren,…

10. Hoeveel kost laserontharing?

De kostprijs van permanente ontharing hangt af per zone. Je vind een volledige lijst op de website van Ligthfalls Clinic.

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online