— door Frederik

Go-Modus (back) on!

Fitnesscoach, lifestylecoach, management coach, opruimcoach, relatiecoach, stresscoach, teamcoach, zelfs een wandelcoach ... Ze schieten als paddestoelen uit de grond. En toch kan ik niet anders dan toegeven dat, door de evolutie binnen onze en andere clinics, we onszelf steeds meer als coaches moeten zien. Meer nog, we zijn onszelf zo gaan zien omdat onze klanten (terecht) van ons verwachten dat we experts zijn in ons vak en in wat we hen aanbieden.

Binnen Lightfalls Cosmedic Clinic geloven we allemaal heel sterk in het ‘optimal aging-idee’ dat we dagelijks prediken. Bij ons ben je aan het verkeerde adres om er als 50-jarige opnieuw 20 jaar uit te zien. Maar iemand van 50 die zich 20 voelt en er 65 uitziet, dat is iets waar niemand blijer van wordt.

Heeft dit dan enkel met het uiterlijk te maken? Helemaal niet. Wat de mogelijkheden daarvoor zijn, hebben we al uitvoerig besproken en zullen we in de toekomst uitvoerig blijven bespreken. Je goed voelen met de persoon die je elke ochtend in de spiegel ziet, start heel vaak met hoe goed je je vanbinnen voelt. Onze maatschappij verwacht steeds meer van ons. We moeten presteren, succesvol zijn, 1 of meerdere winstgevende bedrijven runnen, een mooi gezin hebben, 2 of meer wagens voor de deur staan hebben, een goed gevulde bankrekening hebben, actief sociaal leven, altijd lachen en laat ons vooral de oh zo belangrijke social media niet vergeten die het allemaal nog eens versterkt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit zijn tol eist van een steeds groter wordende groep van mensen. En dan met name op de energie die ze elke dag moeten vinden om de eerder genoemde dingen waar te maken. Gevolgen: burn-out, bore-out, depressie, fybromyalgie, chronische pijnklachten, stress, darmklachten, maagzweren, ...

Waar haal je de energie vandaan als je het gevoel hebt dat ze op is en je helemaal geen fut meer hebt? Dat is een heel goede vraag. Ik zal hieronder toch een poging wagen om dit enorm uitgebreid onderwerp te reduceren tot een paar belangrijke ‘points to remember’.

Een evenwichtige lifestyle heeft een aantal pijlers waarvan beweging, voeding, slaap (en suppletie) de allerbelangrijkste zijn.

Omdat het onmogelijk is voor 1 persoon een pasklaar antwoord te hebben op elk van deze pijlers, heb ik er voor Lightfalls Cosmedic Clinic steeds een punt van gemaakt om met de juiste experts te werken. Gediplomeerde personal trainers, (orthomoleculaire) voedingsexperts en therapeuten, psychologen, menopauzeconsulenten, artsen, ... Intern en extern. Want door samen te werken kunnen we echt veel meer bereiken. Zelf heb ik, initieel enkel met de bedoeling om de werking van de micronutrienten nog beter te bergijpen, een uitgebreide opleiding Orthomoleculaire Therapeut gevolgd bij kPNI Belgium. Wat een eye-opener! Intussen zijn daar nog een aantal on-en offline cursussen bijgekomen. Want eens je de smaak te pakken hebt ... Het heeft er toe geleid dat ik me steeds meer ben gaan toeleggen op een aangepaste levensstijl met als doel om met een maxium aan energie zo optimaal mogelijk ouder te worden. Een aantal eenvoudige veranderingen kunnen echt een enorme impact hebben op de energiehuishouding.

En als je hier wat hulp bij kan gebruiken of je wil weten bij wie je terecht kan om je voedingspatroon eens onder loep te nemen, als je wil meedoen aan een marathon of je wil je reserves eens aanvullen, let me know. Ik en mijn collega “coaches” zullen je met veel plezier op weg helpen en je opnieuw in die GO-modus krijgen.

Getekend – Frederik Braet - Health Coach, energie coach, lifestyle coach,... Welke naam je er ook aan wil geven

Nood aan persoonlijk advies? Contacteer ons

Boek nu online