Terug naar overzicht

Facelift zonder snijden

Vanaf we de leeftijd van 25 jaar bereiken begint als het ware het verouderingsproces. Dan zal ons lichaam namelijk meer collageen afbreken dan dat het collageen aanmaakt. Hierdoor ontstaat een slappere huid. Hoe snel en in welke mate uw huid gaat verslappen en verouderen is deels genetisch bepaald (intrinsiek) maar is vooral te wijten aan invloeden van buitenaf (extrinsiek). De verslapping van de huid wordt beïnvloed door verschillende extrinsieke factoren zoals: roken, ongezonde voeding, stress, UV-straling en de afname van botomvang (verkleining van onze schedel).

Ouderdom

Onvermijdelijk bij elke persoon. Hoe snel en de mate van huidveroudering wordt erfelijk bepaald. Er vinden tal van veranderingen plaats binnen de verschillende huidlagen, zo zal de opperhuid dunner worden en de huid kwetsbaarder voor beschadigingen van buitenaf. De huidbarrière zal verstoord worden en zo wordt de huid droger en grauwer. Daarnaast gaat de hoeveelheid collageen afnemen, verantwoordelijk voor de stevigheid van de huid. Ook hyaluronzuur, wat deel uitmaakt van het bindweefsel zal afnemen. Als laatste wordt de huid minder soepel door de afname van elastine. Naast veranderingen in de huid speelt volumeverlies in het gelaat ook een grote rol. De combinatie van volumeverlies in de vetcompartimenten van het gezicht en de zwaartekracht veroorzaken verslapping en rimpels. Het effect hiervan uit zich in zichtbare marionetlijnen, traangootjes en een diepere neus-lippenplooi. Ook door botresorptie zien we veranderingen die zorgen voor een minder strakke huid. Zo krijgen we inval rondom de ogen en bij de slapen, bij de kaaklijn zullen marionetlijnen geaccentueerd worden. Herhaaldelijke beweging veroorzaakt rimpels rondom de mond en de kin, ook rondom de ogen, wenkbrauwen en het voorhoofd ontstaan mimische rimpels.

Roken

De schadelijke stoffen die rokers binnenkrijgen zorgen ervoor dat de huid minder zuurstof opneemt en zo uitdroogt. De doorbloeding gaat verminderen zo zal ook collageen en elastine afgebroken worden. Naast een droge huid met rimpels kan de rokershuid ook verkleuren en grauwer ogen.

Voeding

Een dieet met veel suikers en koolhydraten zal er ook voor zorgen dat huidveroudering versneld wordt. Grote hoeveelheden suikers leiden tot glycatie. Hierbij gaan suikers binden aan eiwitten, wat op zijn beurt zorgt voor cel beschadigingen en zo versnelde huidveroudering tot gevolg heeft doordat collageen en elastine worden aangetast.

UV-straling

Bij Lightfalls spenderen we veel aandacht aan de negatieve effecten van de zon. Wanneer de huid meer blootgesteld wordt aan de zon, zal de huid minder snel collageen aanmaken en bovendien wordt collageen sneller afgebroken. Naast het verslappen van de huid zal te veel zonlicht leiden tot pigmentvlekken en zonneschade.

Onze oplossing tegen huidverslapping: een facelift zonder operatie

Draadjeslift

De draadjeslift is een veilige behandeling om huiveroudering tegen te gaan, zonder dat de patiënt daarbij onder volledige verdoving moet. Er wordt gebruik gemaakt van fijne naaldjes, zo komt er dus geen snijden aan te pas, zoals bij een facelift wel het geval is. Concreet: met een fijn naaldje worden draadjes ingebracht in de lederhuid. De huid rond het complex van draadjes gaat opnieuw collageen aanmaken. Dit gebeurt pas nadat de verteerbare draadjes worden opgelost. Het nieuwe netwerk van collageen zorgt ervoor dat de huid wordt aangespannen en ondersteunt op lange termijn. Afhankelijk van uw verwachtingen en graad van huidverslapping zijn meerdere sessies nodig. Zo zal de draadlift gemiddeld 4-6 x herhaald worden. Tijdens de behandeling kunnen sommige delen van het gelaat indien nodig plaatselijk verdoofd worden. Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer 30-60 minuten. Na de behandeling zijn kleine zwellingen of een wat trekkend gevoel perfect normaal en houden in de meeste gevallen niet lang aan.

Bij Lightfalls vindt eerst een grondige huidanalyse en informatiegesprek met de arts plaats zodat samen met de patiënt kan besproken worden welke zones van het gelaat in aanmerking komen voor een draadjeslift. Ook de volledige behandeling wordt grondig uitgelegd en eventuele vragen worden beantwoord.

Plexr

Een tweede liftende behandeling is de behandeling met de Plexr techniek. Bij een behandeling met Plexr wordt gebruik gemaakt van een soort ‘Plasma’-pen. De arts gaat met de plasma pen kleine puntjes zetten op uw huid, dat geladen plasma zal ervoor zorgen dat de huidvezels samentrekken. Door deze reactie zal direct tijdens de behandeling al een liftend effect ontstaan. Door specifieke punten aan te raken met de plasma pen kan een volledige zone van het gelaat gelift worden. Meestal duurt 1 Plexr behandeling niet meer dan 30-60 minuten en in tegenstelling tot de draadjeslift is 1 behandling met Plexr meestal voldoende. Uitzonderlijk zijn meerdere behandelingen nodig. Een groot voordeel van een Plexr-behandeling is dat deze heel veilig is doordat er geen kans op bloedingen bestaat. De Plexr behandeling gaat namelijk maar tot een bepaalde diepte waardoor huidschade niet mogelijk is. Voor de behandeling wordt de zone verdoofd door middel van een verdovende crème, zo blijft de behandeling ook comfortabel. De huid zal na de behandeling nog even gezwollen en rood blijven gedurende 3 à 5 dagen. Na de Plexr-behandeling zal er ook ‘crusting’ ontstaan. Hele kleine korstjes worden gevormd op de puntjes die door de plasma-pen werden aangeraakt. Deze kleine korstjes vallen af en verdwijnen na maximum 1 week. Nieuwe, roze huid ontstaat onder deze korstjes. Met Plexr kunnen we onder andere hangende bovenoogleden behandelen, onderoogleden liften, kraaienpootjes behandelen, wenkbrauwen en mondhoeken liften. Zelfs overtollige huid rond de navel kan worden behandeld met deze techniek.

Opnieuw wordt deze behandeling voorafgegaan door een intakegesprek met huidanalyse: zo worden alle opties overwogen en besloten welke behandeling het best bij u past.